Nikad ne štedim emocije, a glas je instrument koji bez duše ne vredi ništa… (Željko Vasić)

Kako izgledaju susreti sa publikom na turneji “Da predjemo na TI”? 
-Kao da se poznajemo toliko dugo… Potrebno je petnaestak minuta da se svi opuste i naviknu da drugačiju atmosferu od one na koju su navikli na mojim koncertima. Volim da im kažem da zamisle da sam došao kod njih u dnevnu sobu sa prijateljima i da im pevam na uvce. Eto tako otprilike izgleda unplugged atmosfera na turneji “Da pređemo na ti”. Ovaj koncept mi pomaže da napunim baterije i oživim prisniju priču od uobićajenih koncerata na velikoj bini.
Šta sve ljudi dobijaju time što će se približiti jedni drugima?
-Istina je da smo se mnogo udaljili jedni od drugih. Pogledajte na primer kad uđete u kafić, restoran ili u kafanu, svako se drži svog telefona i niko ni sa kim ne komunicira. Mnogo smo se udaljili i od života. Ponekad mislim da baš ne umemo da napravimo ni životne prioritete, a to je poražavajuce za celokupno društvo.
Kuda vode otuđivanje, “viđanje” na društvenim mrežama i to što se svuda ide u “petoj brzini”?
-Svako živi u svom virtuelnom svetu, svi misle da imaju pravo da sude i to je užasno. Nikad stvari nisu crno-bele i nekad ne možemo po jednoj fotografiji ili jednom twitt-u da osudimo nekoga ili da sudimo o nekome i nečemu. Istina ima više strana i uglova i nije baš tako jednostavna.
Na koje sve adrese će te odvesti unplugged priča koju pričaš ovog proleća i u kom izdanju će publika imati priliku da te čuje i vidi?
-Moja ideja je da pre svega obiđem što više gradova u Srbiji. Od Subotice do Vranja. Važno je da me vide na “najintimnijoj turneji”. Za mene ovaj koncept predstavlja veliku radost, baš zbog prisnosti, bliskosti i spontanosti koju imam sa publikom. Svaki koncert je priča za sebe.
Koliko pesme u unplugged verziji zvuče “isto, a opet drugačije”?
-Sve pesme zvuče drugačije.Nekako je veoma čudan osećaj kad iza sebe imaš samo par muzičara i kad je sve na tebi. To je priča- ili jesi ili nisi…
Koja pesma je doživela najveću transformaciji u unplugged izvođenju?
-Najteže je uraditi drugačije aranžmane za moje brze pesme, koliko god to delovalo čudno.Takve pesme najgore podnose promene.
Kad najviše “trošiš” glas i kako ga čuvaš? 
-Ne čuvam ništa, uvek se trošim i dajem svoj maksimum. Tu pre svega mislim na svoje emocije. Glas je samo instrument koji bez duše ne vredi ništa!

Foto: Dario Konstatinović

Unplugged koncertna turneja “Da pređemo na TI”. Vidimo se u vašem gradu! 23. mart Valjevo, 30. mart Zrenjanin, 3.april Čačak, 4. april Vranje, 5. april Niš, 15. april Novi Sad, 21.april Pancevo, 27. april Kraljevo, 28. april Raška, 10. maj Beograd

Comments are closed.