Porodica kao poslednje utočište

Koje su tvoje najvažnije životne vrednosti i zbog čega?
-Važno je “biti”, a ne “imati”! Godinama je urušavan sistem vrednosti, namerno ili iz potrebe, gladi i nemaštine ljudi, ne znam. Tu glad koju osećamo nije moguće utoliti materijalnim stvarima. Ta praznina se ne popunjava na taj način i zato moramo da se okrenemo porodici koja nam je poslednje utočište.

Sve više onih koji posežu za “večnom mladošću” i trude se da zauvek budu “mladi i lepi zauvek”. Može li se zaustaviti vreme?
-Ukoliko fizički izgled nekome izaziva određene frustracije, svakako zavređuje pažnju i rešavanje problema, ukoliko je to moguće. Danas je medicina toliko napredovala da su neki fizički nedostaci veoma lako rešivi.
Večna mladost je očajnicki pokušaj i težnja čoveka, jer ne može da se pomiri sa prolaznošću života.

Da li si konzervativnih shvatanja?
-Verujem u lični izbor. Mi smo ti koji odlučujemo kako ćemo živeti u moralnom smislu. Stvar je ličnog vaspitanja i razumevanja. Nemam ništa protiv gej populacije, svi imamo ista prava i ne mislim da su njihova prava ugrožena. Naravno, uvek postoje negativni primeri i nepoštovanje njihovih prava. Isto tako postoje negativni primeri kad su u pitanju Romi i razne nacionalne manjine. Ne može se pojedinačni primer uzimati za meritum stanja.

Čemu služe reality programi?
-Voajerstvo je omiljena poslastica velikog dela stanovništva. Svi mi imamo izbor…želimo li da gledamo “to” ili ne. Daljinski upravljač je najdemokratskija sprava ikad izmišljena. Smart televizori imaju opciju “blok”, koju moja porodica koristi maksimalno. Nisam stručan da komentarišem nešto što nikad u životu nisam gledao…ne znam o čemu se tu i radi i ko su ti ljudi koji tamo “žive”.

Šta je uzrok pada morala i sve većeg praga tolerancije na “nepristojne ponude”?
-Nemaština može da unizi čoveka, kao i strah i mnoge druge stvari. A onda da bismo pravdali naše ponašanje, odlično je da od toga napravimo na primer “lifestyle”. Onda tu svoju muku nosimo ponosno i od toga pravimo životnu filozofiju. Lakše se tako nosimo sa sobom.

Ko je razdvojio ljubav od seksa i kad?
– Ne znam. Ja nisam

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *